Het eerste team wat zich hier voorstelt is Team West; een hechte groep met uiteenlopende leeftijden. Wat motiveert hen? Lees het hier!

Wie zijn jullie?

De voorman lacht hartelijk en begint: “Ik ben Wim en ik ben het aanspreekpunt, en ons team bestaat uit Martijn, Joey (onze stageloper) en onze twee oudere mannen Egbert en Joep.” Hij gebaart naar zijn team; “Persoonlijk ben ik erg trots op iedereen hier; ze werken allemaal naar eigen inzet en je kunt van elkaar op aan. Ze hebben aan een half woord voldoende en weten waar welk gereedschap voor dient.”

In welk gedeelte van Oosterhout werken jullie?

“We werken in een schitterend stuk Oosterhout; onder andere de vlinderbuurt, Poolsedreef, bij het zwembad, de Contreie, Markkant en aan de overkant van Markkant. Het zijn chique wijken, wat erg mooi is om te zien en om bij te houden.” Wim’s enthousiasme is merkbaar, net zoals binnen de rest van het team.

Hoe ben je bij MidZuid gekomen?

Ieder van hun verhalen zijn verschillend, maar hebben ook op sommige vlakken overlap. Martijn vertelt dat hij vanaf 1999 via MidZuid werkt; eerst op de camping-afdeling en daarna gedetacheerd bij andere bedrijven. Maar nergens kon hij zijn plekje goed vinden. Zijn ogen lichten op; “Totdat ik in de groenvoorziening ging werken. Ik ben hier 11 jaar geleden gekomen en nooit meer weggegaan”.
Wim heeft ook eerst bij andere bedrijven gewerkt voordat hij hier zijn draai vond.

Voel je je thuis bij Midzuid?

Wim grapt; “Moet ik heel eerlijk zijn over of ik goed overweg kan met Egbert?” De groep lacht, ze hebben duidelijk een goede band. Hij vervolgt; “Ik ga met veel plezier naar mijn werk, elke dag is het weer leuk met elkaar”. Joep haakt hierop aan; “Werken moet je overal, maar buiten gaat de tijd sneller. Je bent altijd bezig, er is altijd van alles te doen.”
Martijn is het er ook mee eens; “Ik voel me hier heel erg thuis, want ik doe het werk graag en ben erg graag bij mijn collega’s. Ik woon in een woonvoorziening en nu met Corona is het extra fijn om eruit te kunnen, maar ik ga altijd al graag naar mijn werk.” Egbert geeft ook aan altijd met vragen bij iemand terecht te kunnen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Joep begint enthousiast te vertellen: “Ik houd erg van muziek, films en concerten. Vooral Elvis Presley, The Beatles en The Rolling Stones. Ook de Flower Power-tijd vind ik erg mooi”. Martijn is vooral vaak in de Efteling te vinden: “Normaal ga ik elk weekend, al sinds 1997. Dit is het eerste jaar dat ik geen abonnement heb, door de huidige omstandigheden”.

Egbert wijst om zich heen; “Ik kijk vooral graag naar vogels, dat vind ik enorm ontspannend. En het leuke is dat ik ze tijdens mijn werk ook kan zien’. Joey vind het fijn om in zijn tuin te werken en te vissen. Wim gaat graag op reis en dagjes weg.

Wat vind je mooi aan het vak en wat doe je het liefst?

Wim; “Het fijnst vind ik de vrijheid; we kunnen prima een lolletje hebben of even een pauze nemen wanneer nodig, zolang aan het eind van de dag maar af is wat we horen te doen. Iedereen werkt hier naar wat ze kunnen en heeft hier een andere rol. Joep kan door een liesbreuk niet alles meer, hij schepte het liefst, maar is nu vooral graag aan het schoffelen. Joey loopt stage wil van alles een beetje leren, hij is trots op dat hij heel goed kan vegen en bladblazen. Egbert houdt zich vooral bezig met het lichte werk. Martijn kan alles en Joep houd zich vooral bezig met grappen”. Joep knikt instemmend terwijl de rest lacht. Martijn voegt er aan toe: “Wat ik leuk vind is dat het zo afwisselend is; ergens heen rijden, schoffelen, bladblazen, het gebruik van apparatuur, rijven - elke keer op een andere plek”

Wat wil je nog graag leren?

Martijn vertelt trots dat hij van MidZuid de kans heeft gekregen om zijn aanhangwagen rijbewijs te halen. “Ik twijfelde erg aan mezelf, maar het is toch gelukt!” Joey wil vooral zo veel mogelijk van alles proberen.

 

Ben je benieuwd welke teams er nog meer werken in Oosterhout en wat hun verhalen zijn? Houd deze website in de gaten voor meer!