Deze keer stellen Pedro, Toby en Sergio zich voor; het team dat vooral meldingen van bewoners afhandelt. Wat hebben ze zoal geleerd? Lees het hier!

Wie zijn jullie en welke werkzaamheden verrichten jullie?

Pedro begint; “Ik ben Pedro Blom, meewerkend voorman. En dit zijn Toby van Tilborg en Sergio Pereira. We werken vooral in Noord en behandelen de calamiteiten en meldingen van de bewoners omtrent groenbeheer die de gemeente Oosterhout doorgeeft aan MidZuid.”

Wat zijn je favoriete werkzaamheden binnen dit vak?

Toby vertelt enthousiast; “Ik vind snoeien met de heggenschaar het leukst. Net als op de stijger bomen knippen, wat vooral in de winter is.” Sergio haakt hierop aan; “Het opruimen van het snoeiwerk vind ik de leukste taak.” Voorman Pedro is het hier ook mee eens; “Voor mij is het favoriete onderdeel het contact met de inwoners van Oosterhout die een melding doorgeven. En het uitvoerende werk; bijvoorbeeld snoeien, zagen, bosmaaien.”

Hoe ben je bij MidZuid gekomen?

Toby: “Ik werkte hiervoor bij ATEA-groep in Breda. Daarna verhuisde ik naar Oosterhout en omdat ik nu binnen deze gemeente val, kon ik voor MidZuid gaan werken.”

Sergio: “Ik zat lang niet lekker in mijn vel. Na een test gedaan te hebben wat voor werk het best bij me zou aansluiten, kon ik hier gaan werken.”

Voel je je thuis bij MidZuid?

Sergio vertelt dat dat zeker het geval is, doordat ze (MidZuid) altijd passend werk voor je zoeken en je proberen te ondersteunen waar nodig. Voor Pedro is het om een andere reden; “Ik ben helemaal een buitenmens. Hiervoor heb ik als postbode veel buiten gewerkt en nu kan dat hier ook weer. Ik voel me ook thuis in het werk en kan hier goed mijn ei kwijt.” Toby sluit zich hierbij aan; “Ja, het is ook lekker buiten werk. En het is fijn met mijn collega’s.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Toby begint gepassioneerd; “Ik game graag. Spellen zoals GTA en Call of Duty. Ik heb de Playstation 5 tegenwoordig, waar ik erg blij mee ben.” Zijn teamgenoten moeten lachen om zijn enthousiasme. Sergio computert ook graag en vertelt dat hij in het weekend graag met vrienden op pad gaat. Pedro vertelt; Ik besteed veel tijd aan mijn kinderen en kleinkinderen. En ik timmer graag”.

Wat heb je geleerd bij MidZuid?

Toby; “Onder andere de AB-opleiding. Snoeien en maaien leer je daarbij. Ik moet binnenkort mijn VCA-cursus weer vernieuwen. Ik heb vooral geleerd om met machines om te gaan, veiligheid en plantenkennis.” Pedro wijst om zich heen: “Voor mij was het ook plantenkennis”, hij begint te lachen; “en om geduld te hebben met de jongens, dat is soms ook nodig. Ze leren hier bijvoorbeeld ook omgang met anderen en fatsoensnormen.” Sergio haakt hierop in; “We leren praten met de mensen. Over welke plantsoenen wel bij de gemeente hoort en welke niet. We zijn het zicht van de mensen, dus we willen goed overkomen.”

 

Ben je benieuwd welke teams er nog meer werken in Oosterhout en wat hun verhalen zijn? Houd deze website in de gaten voor meer!