Deze keer stelt John zich voor; een echte alleskunner die bijdraagt om Oosterhout netjes te houden. Wat doet hij zoal? Lees het hier!

Wie ben je en welke werkzaamheden verricht je onder andere?

John stelt zich voor en moet lachen: “Ik doe heel veel; ik ben een echt manusje van alles. Ik open en sluit af, zet ’s ochtends koffie voor mijn collega’s en daarna ga ik aan de slag. Ik werk door heel gemeente Oosterhout. Dit doe ik samen met Sem, een collega die me deeltijd helpt. Ik begeleid hem en dat gaat heel goed.

Wat we doen varieert van het legen van afvalbakken tot het bijhouden van bermen met een bosmaaier. We legen bijvoorbeeld de afvalbakken voor hondenpoep-zakjes. Er zit gewoon een grote vuilniszak in, dus het is gelukkig geen vies werk. Ik haal de gevulde, zware vuilniszak eruit en Sem doet er een nieuwe zak in. Dat werkt top zo.”

Wat zijn je favoriete werkzaamheden binnen dit vak?

“Ik vind alles prima om te doen. Het moet toch gebeuren en als het er daarna netjes uitziet, haal ik daar voldoening uit.”

Hoe ben je bij MidZuid gekomen?

“Ik werk hier nu dertig jaar. Ik ben meteen na school bij MidZuid ingestroomd. Ik heb eerst dertien jaar bij zwembaden gewerkt; daar maakte ik schoon, deed ik kassawerkzaamheden en een stukje administratie. Soms hielp ik ook met toezichthouden, natuurlijk met begeleiding erbij. Daarna heb ik vier jaar in de metaalbewerking gewerkt, met gróte machines!” Hij wijst een hoge tak aan van de meest dichtbijzijnde boom om het formaat aan te duiden, waarna hij vervolgt; “Daarna heb ik even op de productieafdeling binnen MidZuid gewerkt. En daarna ben ik in de groenvoorziening gaan werken.”

Voel je je thuis bij MidZuid?

John antwoord resoluut: “Ja, zeker. Omdat ik hier mezelf kan zijn. Er zijn hier ook fijne werkomstandigheden, er is geen gedoe. En ik heb een fijne uitvoerder die ons de vrijheid geeft om zelfstandig het werk te doen.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik wandel graag in de bossen. Dit doe ik vier keer in de week voor anderhalf uur. En op de andere dagen loop ik ook met mijn hond, maar dan wat korter.” John’s ogen lichten op; “Het is een kruising tussen een shih tzu en een maltezer. Een hartstikke leuk beest. Daarnaast ben ik thuis graag bezig met klussen en tuinieren. Lekker actief en veel in de natuur dus!”

Wat heb je geleerd bij MidZuid?

“Ik heb veel geleerd over veiligheid. En om voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld met de kettingzaag. Ook vind ik het erg leuk om Sem te begeleiden; het is een heel lieve jongen en ik kan hem goed waarderen.”

Wat wil je nog graag ontwikkelen?

John denkt even na; “Hier in de groenvoorziening heb ik alle diploma’s gehaald, zoals AB, kettingzaag, en bosmaaien. Ik moet wel binnenkort weer op voor mijn VCA-diploma. En verder ben ik tevreden met wat ik heb en doe.”

 

 MidZuid Intervieuws Groenvoorziening Webres 05

 

Ben je benieuwd welke teams er nog meer werken in Oosterhout en wat hun verhalen zijn? Houd deze website in de gaten voor meer!